Vegetarische pastasalade

Er zijn heel veel verschillende soorten vegetarische pastasalade. De gezonde pastasalade is toevallig ook vegetarisch. Toch hebben wij hier nog een recept staan, aangezien er in die andere niet zoveel groente zit. Hieronder dus het recept voor de vegetarische pastasalade. Dit gerecht kent een bereidingstijd van iets minder dan een half uur (na het afkoelen van de pasta). Het gerecht is voor 2-3 personen.

Ingrediënten voor de vegetarische pastasalade

  • 250 gram afgekoelde pasta. Je kunt zelf kiezen welke soort pasta je gebruikt. Enkele aanbevelingen: penne, rigatoni, fusilli, conchiglie
  • Een flinke stronk broccoli
  • 4 eieren
  • 4 lenteuitjes
  • Een bak cherrytomaatjes
  • Ongeveer 30 pitloze zwarte of groene olijven
  • Een scheutje olijfolie olijfolie om het een beetje sappig te maken
  • Een eetlepel citroensap
  • Wat peper en zout
  • Misschien nog een blaadje basilicum om het af te maken

Hoe maak je deze vegetarische pastasalade?

  1. Zoals al eerder gezegd, de pasta moet bij voorkeur koud zijn. Maak daarom eerst de pasta, zet het in de koelkast of laat het op het aanrecht afkoelen, en ga een paar uur later verder met de rest. Als je geen koude pastasalade wil dan hoeft dit natuurlijk niet. Je hebt dan wel koude ingrediënten (cherrytomaatjes) en warme ingrediënten (de pasta, eieren)
  2. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn, laat deze ook afkoelen. Dit hoeft niet per se, maar het maakt het toch wel net iets lekkerder.
  3. Ook de broccoli kun je koken en koud laten worden, rauw eten is echter mogelijk.
  4. Voeg de eieren en de broccoli toe aan de pasta, snijd en voeg de lenteuitjes toe, gooi de cherrytomaatjes erin, gooi de olijven erin.
  5. Doe de citroensap en de olijfolie erbij, breng alles op smaak met wat peper en zout
  6. Meng alles goed, en strooi er daarna nog wat basilicum overheen. Dit hoeft niet per se!
  7. Er kan gegeten worden!