Deze pastasalade met prosciutto, of zoals dat in het Nederlands heet: parmaham, is een overheerlijke koude pastasalade. Typisch Italiaans en een heerlijke pastasalade! Het duurt ongeveer 20 minuten om dit gerecht klaar te maken, en het gerecht is bedoeld voor 3 tot 4 personen. Je hebt een keukenmachine nodig voor dit recept.
Ingrediënten voor de pastasalade met parmaham
- 350 gram pasta. Je kunt zelf kiezen welke soort pasta je gebruikt. Wij bevelen farfalle aan!
- 150 tot 200 gram doperwten
- 100 gram parmaham. Als je dit niet hebt kan salami ook, parmaham is echter lekkerder
- Een tomaat
- Een tiental zongedroogde tomaten. Belangrijk is wel dat ze op olie zijn
- Een teentje knoflook
- Een paar scheutjes olijfolie
- Een paar theelepels wittewijnazijn
- Basilicum toe te voegen naar eigen inzicht
Hoe maak je de pastasalade met parmaham?
- Kook eerst de pasta. Laat het koud worden, of koel het af onder de kraan. Afkoelen is lekkerder want dan blijft de originele pastasmaak nog aan de pasta zitten.
- Voeg de doperwten toe. Deze moeten ook koud zijn. Je kunt de doperwten ook nog samen met de pasta koken, voor een minuut of 3. Giet het dan samen af, en koel het af onder de kraan.
- Snijd de tomaat in grote stukken boven de keukenmachine, en doe er ongeveer 6 zongedroogde tomaten bij, wat olijfolie, het teentje knoflook, de wittewijnazijn en de basilicum bij elkaar. Pureer dit tot een geheel. Doe dit in een keukenmachine en maak van deze ingrediënten (alleen de ingrediënten van stap 3) een saus. Dit is het moeilijkste! Zorg ervoor dat je ongeveer 2 theelepels wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie gebruikt.
- Meng de saus met de pasta en de doperwten. Vul dit aan met de overige zongedroogde tomaten (in plakjes gesneden) en wat basilicumblaadjes
- Voeg de parmaham of de salami toe. Scheur alles wel in stukjes. Mix alles tot een geheel.
- Er kan gegeten worden!