De voorbereiding van dit gerecht duurt ongeveer een half uur. Wat je ervoor terugkrijgt is echter een heerlijke frisse pesto-pastasalade met garnalen en een lichte citroensmaak. Het gerecht is bedoeld voor 3 tot 4 personen.
Ingrediënten pastasalade garnalen
- 400 gram afgekoelde pasta. Je kunt zelf kiezen welke soort pasta je gebruikt. Enkele aanbevelingen: penne, rigatoni, fusilli, conchiglie
- 200 gram gekookte / gepelde garnalen
- 4 tot 6 flinke eetlepels groene pesto
- Een aantal eetlepels maynoaise, optioneel maar wel erg lekker
- Wat citroensap of limoensap, van ongeveer een halve citroen / limoen
- Een beetje gehakte peterselie en basilicum
- En vanzelfsprekend wat peper en zout om alles een beetje op smaak te brengen
- Een paar scheutjes olijfolie
Hoe maak je deze pastasalade met garnalen?
- Kook de pasta eerst. Laat dit een minuutje koud worden onder koud water. Doe dit bij het afgieten.
- Gooi de pasta in een grote kom.
- Voeg een beetje olijfolie toe, en voeg daarna de garnalen toe, mix dit tot een geheel.
- Meng de pesto, de mayonaise en de citroensap/limoensap. Je kunt er ook een beetje extra olijfolie doorheen mixen. Dit wordt de dressing. Voeg de peterselie en de basilicum toe, en gooi dit als een geheel in de bak met pasta/garnalen.
- Voeg nog wat extra basilicum toe aan de borden met pasta.
- Er kan gegeten worden!